Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Saunaspot (www.saunaspot.eu) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.saunaspot.eu, pravice in obveznosti kupca ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem/upravljavcem spletne trgovine in kupcem.

UVOD

Z obiskom ali uporabo spletne strani www.saunaspot.eu izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, spletno stran zapustite in ne uporabljajte spletne trgovine www.saunaspot.eu. Trgovec si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu www.saunaspot.eu kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato je priporočljivo, da si redno ogledujete zavihek Splošni pogoji. Pred uporabo spletne strani ali ob morebitnih vprašanjih v zvezi s temi pogoji se obrnite info@saunspot.eu.

OPREDELITEV POJMOV

Saunaspot, trgovec ali mi/nas pomeni Saunaspot, Kreatura d.o.o., Staretov trg 23, 1275 Šmartno pri Litiji

Spletna trgovina ali Trgovina pomeni trgovino, ki se nahaja na spletni strani.

Spletna stran pomeni spletno stran, ki se nahaja na www.saunaspot.eu.

Vi pomeni uporabnik spletne strani.

Uporabniki pomeni vse uporabnike spletne strani.

Vaše naročilo ali Naročilo pomeni vašo ponudbo, ki jo oddate na naši spletni strani za nakup naših izdelkov, ki za nas postanejo zavezujoči v trenutku, ko vam mi pošljemo potrdilo.

Potrditev oz. sprejem vašega naročila pomeni potrdilo o prejemu vašega naročila, ki ga prejmete po e-pošti takoj po oddaji naročila. Potrdilo o prejemu vašega naročila mora vsebovati seznam in cene kupljenih proizvodov, osnovne informacije in cene dostave.

Potrdilo o poslanem naročilu pomeni sprejem vašega naročila, ki vam bo poslan po e-pošti ob poslanem naročilu. Potrdilo o poslanem naročilu vašega naročila predstavlja sporazum in vključuje seznam kupljenih proizvodov, osnovne informacij, nakup in cene dostave, račun, podatke za dostavo, kot tudi te pogoje. S prejemom potrdila o poslanem naročilu ste uspešno zaključili nakup in sklenili pogodbo z nami.

Pogoji ali Splošni Pogoji pomenijo Splošne pogoje za uporabo spletne trgovine in vse veljavne posebne pogoje. Pogoji so na voljo na desnem dnu strani ali na povezavi www.saunaspot.eu /pogoji-poslovanja/.

Posebni pogoji pomenijo pogoje v opisih izdelka kot tudi vse dodatne pogoje, ki veljajo s temi pogoji.

Trgovina pomeni spletna trgovina, ki se nahaja na www.saunaspot.eu.

Izdelek pomeni proizvod, prikazan za prodajo v spletni trgovini.

Opis izdelka pomeni tisti del spletne trgovine, kjer se opravlja opis, vključno z nekaterimi pogoji v zvezi s posameznim izdelkom.

Piškotki Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani oz. spletne trgovine in običajno vsebuje ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek, življenjsko dobo piškotka ter vrednost – navadno naključno edinstveno število. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – Na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Spletne strani in spletne trgovine uporabljajo piškotke (tekstovne datoteke) za prilagojeno uporabniško izkušnjo in za analitično obdelavo informacij o obisku spletnega mesta. Prav tako jih uporabljajo za shranjevanje informacij, ki omogočijo prijavo in delovanje spletne košarice. Na spletnem mestu lahko piškotki izboljšajo uporabniško izkušnjo in s tem omogočijo, da si zapomni nastavitve uporabnika. To pomeni, da uporabnika ob ponovnem obisku spletne strani prepozna.

Osebni podatki pomeni podatke, ki jih Vi posredujete pri registraciji, kot tudi vse informacije v zvezi obnašanjem na spletni strani, informacije o danih naročilih in prodaji, in vse druge informacije, ki ste jih oddali pri nas.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

· identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),

· kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

· bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

· dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

· pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

· vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

· način plačila in dostave,

· časovno veljavnost ponudbe

· rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka

· pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

AVTORSKE PRAVICE

Spletno mesto www.saunaspot.eu je last podjetja Kreatura d.o.o. in z njim tudi vse vsebine, logotipi, fotografije in ostala avdiovizualna ter tekstovna dela. Reproduciranje, distribuiranje, predelava ali druga uporaba avtorskih del, objavljenih na spletni strani www.saunaspot.eu, brez pisnega dovoljenja podjetja Kreatura d.o.o. ni dovoljena in predstavlja kršitev zakona s področja avtorskih pravic. Prodajalec si pridržuje pravico do manjših sprememb v opisu izdelkov, brez obveznosti obveščanja uporabnikov. Vsi omenjeni elementi so tako predmet intelektualne lastnine, s čimer ima podjetje Kreatura d.o.o. edino pravico razpolaganja s pravicami do vseh vsebin na portalu. Uporabnik spletnega mesta ima pravico dostopa do spletnega mesta. Z dostopom do spletnega mesta se uporabniku dovoli, da lahko omejeno in le za zasebne namene uporablja vsebino spletnega mesta pod pogoji iz splošnih pogojev uporabe.

PONUDBA ARTIKLOV

Spletna trgovina www.saunaspot.eu si pridružuje pravico, da določenega izdelka ni na zalogi in ga ni več možno dobaviti, tudi če je objavljen na spletnem mestu.

Dopuščamo možnost napake pri vnosu tehničnih specifikacij artiklov.

CENE

Vse cene na www.saunaspot.eu so objavljene v evrih (EUR) in veljajo do preklica. Predstavljena je cena, ki velja za nakup prek spleta v primeru plačila predračuna z nakazilom na transakcijski račun.

Vse cene so končne, razen če je izrecno napisano drugače.

Podjetje Kreatura d.o.o. je davčni zavezanec, vse cene imajo obračunan tudi DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

Kljub naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

NAROČANJE IN POSTOPEK NAKUPA

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini www.saunaspot.eu sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot kupca.

V spletni trgovini kupec izbira med izdelki in njihovimi različicami. Ko izbere izdelek, klikne na gumb Dodaj v košarico. Ko dodate izdelek v košarico, lahko nadaljujete z nakupovanjem ali pa kliknete prikaži košarico. Od tam imate možnost nadaljevati na blagajno in zaključiti naročilo. V košarici se vam izpišejo izdelki, ki ste jih dodali v košarico in njihova cena. Izdelke lahko poljubno odstranjujete.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V tej fazi naročila ima kupec možnost preklicati naročilo. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa bo po izbiri kupca dobavil ali pa celotno naročilo storniral.
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

· z nakazilom na trr račun upravitelja Kreatura d.o.o. po predračunu (podatke, potrebne za nakazilo, prejmete po elektronski pošti po oddaji naročila. Ponudnik naročilo rezervira do plačila predračuna oz. najdlje 8 dni od potrditve naročila. Kasneje dobavljivosti blaga ne zagotavlja več)

IZDAJA RAČUNA

Ponudnik po odpremi naročenih artiklov kupcu pošlje in izda račun z razčlenjenimi stroški, in sicer v pdf formatu na elektronski naslov kupca ter ga obenem priloži še pošiljki.

DOSTAVA IN POŠTNINA

Vsako naročilo, oddano skozi sistem spletne trgovine www.saunaspot.eu, bomo obravnavali še isti dan oz. najkasneje naslednji delovni dan po oddaji naročila. V primeru, da to iz kateregakoli razloga ne bo mogoče, vas bomo o tem obvestili. Po potrditvi naročila bo paket od 2 do 9 delovnih dni, odposlan oz. pripravljen za prevzem. V kolikor dostava v dostavnem času ni mogoča ali pa bi bila izvršena predčasno, spletna trgovina www.saunaspot.eu obvesti kupca.
Partner za dostavo pošiljk je GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

VRAČILO IZDELKA/ODSTOP OD POGODBE

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@saunaspot.eu . V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne po pošti na naslov prodajalca: Kreatura d.o.o., Staretov trg 23, 1275 Šmartno pri Litiji. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini in originalni embalaži, razen če je artikel uničen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme uporabljati do odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od nakupa.

Pomembno!

Pri vračilu izdelka prodajalcu je zelo pomembno, da ga ustrezno zapakirate v trdo škatlo – priporočljivo v isto, kot ste jo prejeli ob naročilu. V kolikor bo izdelek neprimerno zavarovan (zapakiran samo v kuverto, brez trde škatlice) in se bo med transportom poškodoval (kar se ob neprimerni zaščiti zagotovo bo), za to odgovarja potrošnik in prodajalec ni zavezan k vračilu kupnine, saj se smatra, da je bil izdelek poškodovan ali uničen zaradi krivde potrošnika, ki izdelka ni ustrezno zavaroval.
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ali artikel, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo.
Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

REKLAMACIJA/STVARNA NAPAKA

Če so dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke, ponudnik pa jih bo brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru ponudnik krije stroške poštnine. Ponudnik pa ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz ponudnikove strani. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo neuporabljeni, nepoškodovani in v enaki embalaži. Vrnjeni morajo biti ustrezno zavarovani pred poškodbami med transportom – zapakirani morajo biti v trdo škatlo, po možnosti v tisto, v kateri ste prejeli izdelke.
Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti ponudnika v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Podjetje Saunaspot, Kreatura d.o.o. ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko mine šest mesecev, odkar je bil izdelek izročen. Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nosilcem spletne trgovine in izdelovalcu izdelkov (Saunaspot, Kreatura d.o.o.) omogočiti, da izdelek pregleda. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

POPUSTI

V spletni trgovini www.saunaspot.eu lahko potekajo različni popusti in akcije. Vsi popusti so jasno navedeni ob izdelku samem. Popustov ni mogoče zamenjati v denarna izplačila. V kolikor kupite stvar pred popusti, niste upravičeni do dodatnih popustov, četudi so znižani enaki izdelki.

Pridržujemo si pravico glede napak pri objavah popustov. Popusti veljajo v določenem časovnem obdobju, razen če ni zapisano in javno objavljeno drugače. Popusti se nanašajo na razprodajo zalog. Pridržujemo si pravico, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi in ga ni možno več izdelati.
Zaloge celotne ponudbe na spletni strani www.saunaspot.eu in družabnih omrežjih, ki zastopajo to spletno stran, so omejene.

VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

· jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

· pošiljatelj bo jasno razviden,

· različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

·jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

·željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Spletna trgovina www.saunaspot.eu si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Poslanstvo trgovine so zadovoljne stranke in izdelki v redni uporabi. Vedno pa smo vam na voljo tudi na elektronski pošti info@saunaspot.eu, kjer vam bomo z veseljem pomagali razrešiti dvome in vprašanja.

Piškotki

Z uporabo spletne www.saunaspot.eu.si se strinjate z uporabo piškotov na vašem brskalniku. Shranjujejo se na vašem disku in zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani (katere izdelke ste dodali v košarico, ali ste že prijavljeni, katere nastavitve ste izbrali, itd.)
 Piškoti niso nevarni. Niso računalniški programi in ne morejo vplivati na delovanje vašega računalnika. Storitev ne zbira ali shranjuje nobenih osebnih podatkov.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 1.11.2019.